Iedereen is op een andere manier productief, heeft andere gewoontes en gebruikt zijn eigen ezelsbruggetjes. Als het om sales gaat kan verhoogde productiviteit leiden tot een efficiënter verkoopproces en meer complete deals. Salesforce heeft in een enquête kennisleiders van de sales industrie gevraagd wat hen helpt productiever te worden, hier is een infographic uit ontstaan.

Op bepaalde momenten koffie drinken, lichaamsbeweging en genoeg slapen hebben een aandeel in productiviteit. Over het algemeen zijn productieve mensen goed georganiseerd en weten vooraf hoe hun week eruit zal zien. Tip die Salesforce starters meegeeft: hak de werkdag in stukken, werk in intervallen van 90 minuten en probeer korte onderbrekingen te voorkomen. Dit bevordert concentratie, alertheid, focus en werksnelheid. Daarnaast is het slim om uw werkdag in te plannen voordat u er aan begint, bijvoorbeeld iedere voorgaande avond.

Naast deze basis aanpassingen kunnen bepaalde apps die afleiding tegenhouden u wat tijd besparen en helpen CRM tools om uw database op orde te houden. Lees meer tips voor het bereiken van productiviteit in de infographic.

Tips voor productiviteit van sales medewerkers