Moderne marketing omvat veel onderdelen, één daarvan is inbound marketing. Deze marketing handelswijze kenmerkt zich doordat de nadruk ligt op online vindbaarheid en leadgeneratie. Online kennis delen, actief zijn op verschillende social media en e-mailmarketing zijn enkele aspecten van inbound marketing. Allen bedoeld om onbekenden om te vormen naar bezoekers van uw bedrijfspagina’s en hieruit leads te genereren. Lees in het eerste deel van dit blog hoe u bezoekers aantrekt.

Bij moderne marketing staat online vindbaarheid centraal. Dat is waar het allemaal om draait, gevonden worden en dus bezoekers aantrekken.

 

De onbekende

Op internet struinen dagelijks miljoenen mensen websites af op zoek naar informatie. Slechts een (klein) deel van deze massa is waarschijnlijk voor uw bedrijf interessant. Deze mensen wilt u daarom ‘vangen’ en laten zien wat u hen te bieden hebt. Volgens de moderne marketing methode is het aantrekken de eerste stap in het inbound marketing proces. Verschillende platformen helpen u hier mee.

MMO_Blueprint

 

SEO

Search Engine Optimization is waar SEO voor staat. Het optimaliseren van de zoekmachine, uiteraard vanuit uw oogpunt. Mensen zoeken via internet op allerlei termen en Google houdt dit bij. Dankzij de keywords tool kunt u achterhalen wat interessante termen zijn om in uw content te gebruiken. Zoeken veel mensen op woorden die u nog niet op uw onderwerpen lijstje had staan, maar is het relevant voor uw business en is de concurrentie laag? Grijp dan uw kans en creëer content die dieper op deze onderwerpen in gaat! Let niet alleen op het concurrentieniveau, maar vooral op het zoekvolume. Er is schijnbaar behoefte aan informatie over die specifieke onderwerpen. Hoe beter uw content ingaat op de zoektermen, des te hoger zal de content op Google te vinden zijn.

 

Bloggen

Start een blog en de leads komen u tegemoet. Helaas, zo werkt het niet. De content die u online creëert moet werkelijk wat bijdragen. Uw potentiële klant moet het blog snel vinden, het liefst voordat hij het blog van concurrenten vindt, en de content moet hem wijzer maken. Als lezer moet hem wat bijgebracht worden en moet hij getriggerd worden om meer te willen lezen. Zorg dat uw blog makkelijk vindbaar is door de juiste keywords te gebruiken en laat de inhoud aansluiten op deze zoektermen.

 

Social Media

Online netwerken zoals Twitter, LinkedIn, Facebook en Google+ zijn enorme sociale platformen waar grote aantallen interacties plaatsvinden. Als u met uw bedrijf de juiste volgers, likers of connecties kan aantrekken is de kans dat uw bedrijf meer interessante leads binnenhaalt weer een stukje groter. Deel aansprekende informatie op deze media. Dit hoeft zeker niet alleen maar afkomstig te zijn uit uw eigen content, maar dit kunnen bijvoorbeeld ook nieuwsberichten zijn. Zolang de content verbonden is met uw vakgebied krijgen de bezoekers een goede indruk van uw bedrijf. Gebruik hashtags of plaats de content in bepaalde groepen om de juiste mensen aan te trekken.

 

Pay per click

Naast SEO kan PPC (Pay Per Click) een interessante optie zijn voor de vindbaarheid in Google. PPC houdt in dat uw bedrijfswebsite bovenaan Google getoond wordt en u voor iedere keer dat op de link geklikt wordt een bepaald bedrag betaalt. Het voordeel is dat u zeker bent van een hoge positie op de zoekpagina. Een nadeel kan zijn dat het zoekverkeer dat op uw link klikt zich uiteindelijk niet tot lead converteert terwijl u hier wel geld voor betaalt.

 

E-mail marketing

De mailbox checken is voor veel mensen een dagelijkse kriem. Tussen de reclame moeten zij de interessante en waardevolle mails zien te vinden. E-mail marketing is daarom een wat lastiger begaanbaar gebied wat het aantrekken van bezoekers betreft. Er zijn mogelijkheden om e-mail contacten te kopen. Dit kan een goede investering zijn mits uw mail niet in de spamfilter van de ontvanger terecht komt, de tekst in de onderwerp regel onweerstaanbaar is en de content (als de ontvanger zover komt) enorm aantrekkelijk. Het kan waardevolle bezoekers naar uw site trekken, maar dit zal slechts een klein deel van de contacten zijn. Koud bellen is een andere marketing methode die in combinatie met inbound marketing waardevolle bezoekers kan opleveren. Beide staan wat verder af van het ‘pull principe’ wat inbound marketing kenmerkt.

 

Deel twee

In het tweede deel van dit blog zal ik dieper ingaan op de tweede stap in het moderne marketing proces: het converteren van bezoekers naar leads.

 

Wat is uw ervaring met het bereiken van interessante bezoekers? Ik hoor het graag.

Wilt u meer weten van moderne marketing? Download dan de Moderne Marketing Begrippenlijst.